Hej,

Så är det äntligen Söndag, och söndagar betyder invägning, mätning och oftast lite inhandling av matvaror inför veckan. Dock har jag redan tidigare i veckan handlat en massa kött, så jag står nog mig i minst 3 dagar till. Dagens mätning runt midjan resulterade i -2 cm (107cm) och vågen står på 99.8 kg (samma som igår). Jag är supernöjd med det, och för att sammanfatta veckan med fakir så har det i det stora hela gått bra. De negativa effekterna som jag sett är att jag varit; trött, grinig, kort stubin och haft stundtals yrsel. De positiva effekterna har däremot bestått av viktnedgång, mer balanserad (efter övergång dag 4-5) och en nytändning som heter duga!

Vad mer har hänt? Jo, jag har varit och köpt en-om-dagen-tabletter (vitaminer) samt Vitamin D, som jag tar en av vardera på morgonen. Jag har även kikat runt lite på nätet, och kollat vad jag ligger på för BMI (Body Mass Index). Jag vet att denna inte är tillförlitlig eller sånt, men jag tycker ändå att det är kul att se vad jag , enligt somliga, kategoriserar in som på den skalan. Vid starten hade jag ett BMI på 37.7 (Fetma Grad 2) – som enligt rapporter innebär stor hälsorisk. Ärligt talat så tror jag inte att man behöver vara läkare för att se att jag verkligen var i farozonen…

Idag ligger jag på 30.1, det vill säga en minskning med 7.6 på skalan. Detta då jag plockat bort 26 kilo från utgångsvikten – och detta på 5 månader och tre veckor. Kollar man vidare på BMI-skalan så ligger jag på över 30 (Fetma) fortfarande, MEN om 0.1 när jag ligger på 30 så kommer jag ”bara” att klassificeras som överviktig. Inte för att jag bryr mig speciellt mycket, men det är bara en sådan där liten kul grejj. Vill ni själva räkna ut ert BMI kan ni göra det här.

Så det blir att fortsätta med fakirandet en vecka till, och en till utvärdering efter det (nästa söndag). Målet är som sagt 4-6 veckor, och jag kommer att utvärdera allteftersom, men jag skall nog klara det för jag är förbaskat tjurskallig och envis när jag väl bestämmer mig för något.

Nä mina vänner, nu ska jag ta och städa min lägenhet (något som jag också brukar göra på vilodagen). Hoppas att ni har haft en bra vecka och en kul helg!

Tjing,
Freddie