Vem jag är spelar mindre roll,  jag är här för att berätta vad jag är – och vad jag vill bli.

 Jag föddes under början av 80-talet och bor i Stockholm. Arbetar inom IT på dagarna, och på kvällarna umgås jag som med flesta med familj och vänner. I övrigt är musik, uteliv, resor och matlagning några av mina livs passioner. precis som alla andra finns det även andra sidor av mig som kanske inte är fullt så bra. Det är en av de största lasterna som jag kommer att beskriva och bekämpa i denna blogg – min övervikt!

För ge Er läsare en inblick i vad som kommer att hända så har jag intervjuat migsjälv;

Varför börjar du med LCHF?
Jag börjar med LCH för att jag måste få bort den övervikt som jag dragit på mig under de senaste 15 åren. Totalt är det cirka 40 kilo vilket kan verka omöjligt, men jag har alla chanser i världen att lyckas!

Hur länge har du varit överviktig och varför?
I princip hela mitt liv. Jag tröst-åt mycket som liten, och även in på senare tonåren. För att vara riktigt ärlig, vilket jag måste vara, så finns det fortfarande dagar då jag fortfarande gör detta, men det beror inte på orolighet eller annat. Det är bara en gammal vana som jag måste lära mig råda bot på. Kort sagt skaffa lite mer självdisciplin.

Vad kommer att vara svårast på vägen?
Jag vet att den här resan kommer att bli tuff. Det är en resa mot mitt egentliga jag. Tyvärr har jag spenderat 15 år av mitt liv bort från detta, och just nu är jag inne på fiendeland med alldelens för dålig mat, taskigt med sömn, för mycket stress. Hade jag kunnat hade jag arresterat migsjälv för självplågeri.

För att sammanfatta kommer det svåraste bli att bryta mönster. Tyvärr är det för enkelt att få tag på dåliga saker. Jag pratar nu om socker och sockerarter av olika slag. Socker är min drog. Det är snabbt och enkelt. Lätt att få tag på. Billigt för stunden, men det jag inte insett förrän nu är att jag troligen kommer att få betala med mitt liv om jag inte lyckas radera denna ‘billiga’ livsstil.

Hur kommer du att lyckas hålla dig motiverad?
För att förstå hur jag tänker vill jag nog förklara lite mer om min bakgrund. Jag som person är väldigt impulsiv. Vill jag ha något så vill jag ha det nu. Jag har aldrig fått något gratis, och har alltid varit tvungen att arbeta hårt för att nå dit jag vill. Det andra är att jag lätt kommer av mig när jag inte ser resultat snabbt. Dessa två saker kommer att vara mina största fiender på vägen, de två hindrena som jag måste överkomma. Jag måste förstå att det tagit mig länge att bli så tjock som jag idag är, och att det inte är något som kommer att försvinna över en natt, en månad, eller ett år. Det kommer att ta längre tid – MEN – jag får lov att ta mig den tiden. På min resa kommer jag att be om hjälp från folk i samma sits samt genom min familj och mina vänner som jag vet kommer att stötta mig (har redan förvarnat dom).

Nämn några saker som du skall göra för att hålla detta löfte till digsjälv
Jag kommer att blogga om allt detta för att se mina framsteg och kunna gå tillbaka och läsa när jag tappar motivationen – för det vet jag kommer att hända. Vidare kommer jag även att spela in en videohälsning till migsjälv där jag motiverar mitt framtida jag att inte gå tillbaka till där jag en gång var. Till slut kommer jag att ta mått, vikt samt bilder. Jag kommer inte att stirra mig blind på vikten, mer på mått och bilder.

Vad är ditt mål med denna resa?
Jag vet inte om jag vill kalla det resa. Det handlar mer om en transformation. Just nu skulle jag kunna likna migsjälv vid en puppa som bara väntar på att bli en fjäril. Men visst, för att vara lite poetisk skulle man nog kunna säga resa. Hursomhelst är målet att jag skall kunna se mig i spegeln och vara nöjd, kunna umgås som alla andra utan att behöva skämmas för alla de kilon som jag dragit på mig under årens lopp. Förhoppningsvis kommer jag att kunna visa er min hälsning till migsjälv och ett bildkollage när jag känner mig bekväm med det.

Vad kommer du att göra när du når ditt mål?
Förhoppningsvis har jag under vägen lärt mig att det här kommer att vara en livslång resa, att jag troligen alltid kommer att ligga i riskzonen för att halka tillbaka till mitt forna kroppsform. Jag kommer nog alltid att leva som en ‘nykter tjockis’, MEN jag kommer däremot att må bättre och min vardag kommer att bli betydligt mycker mer angenämare. Kanske tar jag upp någon ny sport – det har jag alltid velat, men tyvärr tillåter inte min kropp detta just nu. En annan sak som jag också har velat göra länge är att skriva en bok om detta, och det är väl därför som jag nu börjar blogga om detta.

Vad gör du om tre år?
Om tre år kommer jag att vara normalviktig igen. Jag kommer förhoppningsvis vunnit en massa kunskap på det som jag nu påbörjat, och kan visa andra vad jag gjort och hur. Även om jag träffar någon bekant som jag inte sett på länge kunna svara ”Ja, det var ungefär 40 kg sedan” och le när de säger ”Det var länge sedan!”

Är det något du vill säga avslutningsvis?
Självklart! Jag vill redan nu tacka mina vänner och min familj som jag vet kommer att ställa upp för mig. Jag vill även ge migsjälv en klapp på axeln och ett lycka till för att jag äntligen kommit till denna punkt i livet.