Läste tidigare en intervju med allas våran Paolo Roberto. Trevlig snubbe, har sett han några gånger på gymmet där han skrek sig hes. Sen träffade jag även honom på ICA där han promotade pastasås. Blev erbjuden en pastarätt, men avböjde, och sa att jag kör LCHF. Detta var någon månad sedan, och jag har inte tänkt mer på det. Sen fann jag denna intervju.

Enligt Paolo, och jag citerar honom om LCHF – Det är en metod för lata idioter, man går ner i vikt utan att träna, men den fungerar inte i längden för vi behöver kolhydrater för att orka träna och för att inte bli olyckliga och trögtänkta

Jag orkar träna iallafall, och även om jag inte nu får samma resultat som om jag ätit Paolos pasta(såser?) så är jag glad. Träning gör mig glad, och skulle jag bli starkare på köpet så är det bara bonus. Och trögtänkt vet jag inte om jag kan hålla med om. Jag är ganska övertygad om att jag gör mer komplex tankeverksamhet än somliga. Säger dock inte att Paolo är en idiot, vilket jag som följer LCHF tydligen är, för då hade väl en snyting/uppercut/rak höger legat i luften 🙂

Han tillägger även att Dessutom vet man inte vilka konsekvenserna av LCHF är. Folkhälsoinstitutet säger att vi får i oss för mycket mättade fetter, men folk lyssnar hellre på någon bloggare.

Jag kanske är en av dom bloggarna? Om så bockar jag och bugar för det, för vet du vad Paolo. Det kanske stämmer att man inte vet vad konsekvenserna av LCHF är, och även om det fanns så behöver jag inte veta det. För vet du vad – jag känner till konsekvenserna av att vara tjockis. De märks varje dag, och det tar inte speciellt mycket kunskap för att googla fram vad WHO säger om dödstalen för fetma. Men om ni nu är lata idioter som Paolo uttrycker det, så kan jag ge er (och Paolo) en länk .

Overweight and obesity are the fifth leading risk for global deaths. At least 2.8 million adults die each year as a result of being overweight or obese. In addition, 44% of the diabetes burden, 23% of the ischaemic heart disease burden and between 7% and 41% of certain cancer burdens are attributable to overweight and obesity.

Men det är klart att man försvarar sitt levebröd, så vill ni stötta Paolo innan folket öppnat ögonen för vad pasta är (läs skärpmat) så köp hans produkter, exempelvis färsk pasta, fylld pasta eller hans pastasåser. Ni hittar urvalet här på hans sida…

Paolo avslutar med att man kan inte leva så i längden. Alla de som förespråkar de här metoderna vi pratade om innan kan komma och debattera med mig, men de får ta av sig tröjan först.

Smarta ord av en smart man. Ta av dig tröjan! Jag ler nu. Vad ska man bevisa med det? Att du som överviktig inte kan debattera kost med en elitidrottare? Paolo har uppenbarligen inte varit rejält överviktig, och nej – jag räknar inte med den gången under 2004 då han åt skräpmat och gick upp 15 kilo.

Så Paolo, ät skräpmat igen, gå upp 40 kilo – om det ens är möjligt. Sedan kan du också ta av dig tröjan och börja med korta morgonpromenader. Då kan vi debattera.

PS. Om du behöver hjälp att gå upp i vikt så vet jag hur man gör. Du baserar din kost på pasta och annan skräpmat. Skippa din träning. Låt pizzabudet känna dig vid namn, ät vid tvn, ut med vattnet, in med cola.

God kväll,
Freddie