Dessa gjorde jag igår;

image

Ganska enkelt;

Köttfärs (eller blandfärs om du vill ha högre fetthalt)

Per kilo kött;
3 hela ägg
3-5 äggulor
3 dl grädde

Låt sedan stå ett tag innan du börjar forma.

Salt + peppar.

Fyllning per biff

1/3 mozarella (se bild)
En tsk pesto. Jag brukar normalt sett köra en basilikapesto, men igår blev det en med soltorkad tomat.

Det blir ca 5-6 biffar per kilo kött.

Stek upp dom först så dom får yta, ca 3 min på varje sida. Sen lägger du dom pp en plåt, 150 grader, mitten av ugnen tills dom blir klara.

När du är klar så spara flottet som blir över och fördela det till vardera biff. Jag delar upp det direkt i respektive låda.

Äter dessa till lunch och middag. Ävwn frukost fungerar om du är hungrig då

Tjing,
Freddie

Annonser