Läste precis en artikel i NSD som säger att folk som skippar frukosten kan leda till en tidig död – leda till en eller flera riskfaktorer, som fetma, högt blodtryck och kolesterol samt diabetes, vilket i sin tur kan leda till en hjärtattack senare i livet”, säger doktor Leah E. Cahill vid Harvard School of Public Health i Boston.
???????????????????????

Denna doktor säger vidare ”att till exempel hälla nötter och frukt över en skål fullkornsgröt är ett toppensätt att börja morgonen på”

Artikeln: http://www.nsd.se/nyheter/artikel.aspx?ArticleID=7766021

Så nu till min fråga: Äter du frukost?

Jag personligen gör inte det. Jag äter inte heller lunch, eller middag. Nu tänker de som läser detta – Men när äter du? Svaret är enkelt – men för att förklara mitt resonemang så menar de flesta att frukost äts någon gång mellan 6-9, lunch mellan 11-13 och middag mellan 17-19. Sen finns det hybridvarianter såsom brunch – men det är bara lattestinna mammor som ska träffa sina väninnor och shoppa på boutique som använder 🙂

Jag säger tvärtom, skippa dessa fasta tider – ät när du är hungrig. Nu utrbister många andra – men jag dör om jag inte äter frukost. Well, om du är hungrig på morgonen, så ät. Jag säger inte att du inte skall göra det. Jag vill bara att poängtera att det är din kropp och inte klockan som ska få bestämma när matintaget skall vara.

Ok – du kanske ökar risken för olika sjukdomar eller i värsta fall hjärtattack senare i livet om Cahill (enligt ovan) är korrekt. Men se på det här sättet. De folk som äter enligt tallriksmodellen _måste_ få i sig kolhydrater för att klara dagen, vi tjockisar som (förhoppningsvis) är i ketos har inte samma behov.

Dessutom så behöver man inte vara någon doktor för att förstå att risken att drabbas av ex. hjärtattack är 1000 gånger större om du är överviktig i kontrast till om du är normalviktig och inte äter frukost.

Kort och koncist så verkar man missa hela poängen. Folket i Sverige blir fetare – för att inte tala om ovannämnda doktorns hemland USA – där folk bokstavligt talat rullar fram.

Det är både skrämmande och oroväckande att man inte ser ”the big picture” som man sagt i USA. Man fokuserar på små små saker, utan att ta tag i problemet som skapar dom här små små sakerna.

Folk är lata. Folk äter skitmat. Folk klagar, men gör inget. Folk låter sig förföras av snygga förpackningar, 5-dagarskurer, 10 minuters ”få magrutor-träning” och allt annat. Jag vet, jag har också varit där. Har dock aldrig gått så långt som att börja med pulverdieter eller liknande – men det är sjukt.

Det komiska i det hela är att allt finns att köpa som du behöver. Det är inga specialprodukter. Det finns på ICA, Konsum, Willys – you name it. Till och med hos lilla lanthandeln mitt ute i bushen. Det är det du ska äta, inget Paulun-paket som med snygg grafik och löfte om choklad och viktnedgång på samma gång. Vi pratar kött, ägg, fisk, fågel, grädde, smör, ost. Det är inte svårare än så…

Vad tror du? Kommentera gärna