Sådärja. Dag tre avklarad. Eller är det 4? Ärligt talat är jag så slut i huvudet nu att det inte ens är roligt. Men skam den som ger sig!

Idag blev det Tonfiskröra med majonäs till lunch efter jag varit och gymmat, och det slinker ner så det står härliga till. Efter jobbet kände jag att jag hade kunnat ta ett till gympass så….. Jag gjorde det. Det är liksom inte svårare än så. Vill som sagt komma i ketos fort, för det är verkligen inte behagligt att ligga i något slags limbo-läge där kroppen inte vet ut eller in. Däremot kände jag nu att jag luktade ammoniak efter träningen. Efter att ha googlat det så hitta rjag 1000 och 1 svar på varför man luktar ammoniak. Jag vet att utandningsluften kan lukta ammoniak när man är i första stadiet av ketos, men att lukta så starkt som jag gjorde nu har jag inte gjort tidigare. Så om det är någon som har svaret på varför man luktar ammoniak efter träningspasset – så får ni gärna skriva det som en kommentar till detta inlägg.

Detta kommer alla som försöker sig på LCHF att få uppleva. För somliga är det mindre, och för somliga så är det en ren plåga. Jag kommer bland annat ihåg när jag startade min resa och ppåbörjade fetteriet. Första veckan där innan min kropp var i ketos var en ren mardröm och jag gick mer eller mindre på voltaren för att klara mig.

Nu vet jag hur min kropp fungerar, och jag vet således att sträckan innan ketos inträder är ett rent helvete. Sad but true. Dock visade ketostixen igår på ökade ketoner , så jag hoppas att kliva in i ketosens förlovade land nu på Lördag.

Fick även min väg som jag beställt idag. Jag skrev om den tidigare, och det var en present till migsjälv, från migsjälv för att jag varit så duktig 🙂

Då denna våg kommer att behöva installeras och kalibreras kommer jag inte att göra det ikväll då jag känner mig alldeles för slut. Kommer att prioritera mat nu, och efter det vila – så det får vänta till helgen.

PS.
Fick ett SMS av mina kära syster som efter 8 veckor på LCHF har lyckats tappa 8 av sina ”gravidkilon”. Stolt över dig systeryster! Bad att hon skulle skriva lite om det, och hon lovade att skicka det till mig. Jag kommer att lägga ut hennes text här när jag fått den.

 

Tjing!