God afton Sverige!

Kunde inte hålla mig imorse utan skuttade upp på vägen efter jag vaknat. Den stannade på 110.8 kg – vilket är mycket – men det är f*n 15 kg mindre än när jag startade 🙂 Nu är det bara 25 kg kvar till -40. Oj vad jag låter som att det kommer att gå som en dans på rosor, men vet ni vad – livet är inte en dans på rosor. Ibland trampar man på tistlar. Fast inte jag, inte just nu. Med risk för att bli fylld av klyschor så mår jag fantastiskt!

Jag tror att LCHF kommer att rädda mitt  liv – bokstavligen talat! Som när jag pratade med en god vän på telefon nyss så sa jag att jag troligen hade fått diabetes inom 5-10 år, och om jag inte förändrat livet så hade jag nog inte fått gå i pension. Men nu ska vi tänka positivt!

Något som jag funderat över den senaste tid är just uttrycket ”unna sig”. Jag har väldigt svårt att relatera till det utrrycket. Har bara på 3 dagar fått höra av två helt skiljda kompisar att de unnar sig saker, dvs. godis, fika eller annat. När jag kommenterat detta så har båda sagt att de tränar ofta, och sedan påpekat att jag inte göra det. Nej – jag tränar inte. Jag väljer att inte göra det just nu. Det beror inte på att jag är slö eller liknande, men jag är inte redo för det än. Som ni vet har vi tjockisar lättare för att skada oss, och jag är som en ettrig terrier om jag kommer i the right state of mind, dvs. att hjärnan vill mer än benen bär. Detta hade troligen resulterat i att jag skule skada mig, så jag avstår.

Men tillbaka till att unna sig. När jag kommenterar detta så menar jag inte att ska du verkligen ta i dig de där kolhydraterna, jag menar mer på att det inte är hälsosamt. Kort sagt inte bra mat, eller vad man nu ska kalla det. Jag anser då att det är bättre att hitta något annat slags belöningssystem, för om man lär kroppen/hjärnan att belöna sig med onyttigheter så kan det vända helt åt andra hållet, och om man har en dålig dag och är nere är risken att man faller tillbaka i gamla mönster. Jag vet iaf att jag är en högriskperson för detta, och hur kom det sig att vågen slog över från första början? Ring a bell?

Vill inte vara den som klankar ner på någon annan, men jag har blivit ganska skruvad när det kommer till näringsintag. Jag har väldigt lång väg att gå, och jag vet att jag inte har råd att unna mig, eller att fuska. Det är en väldigt enkel sanning, ta det från en nykter tjockis…

Fortsatt trevlig kväll!

//FatBoy