Lite såhär sent på kvällskvisten har jag nu bokat en resa. Vi kommer att åka iväg om en vecka bra precis, närmare bestämt på Lördag morgon från Stockholm. Gillar som sagt att resa. Det här blir årets första riktiga resa. Tidigare var det enklare att boka resa när jag åt vadsomhelst. Nu var det lite klurigare. Jag kommer bland annat inte att kunna äta på flyget, men får ta en rejäl måltid på Arlanda (medtaget självklart!). Kommer bara att vara borta en vecka, men det räcker nog. Pga. mina arbetsuppgifter kan jag tyvärr inte ta längre ledigt även om jag har innestående 26 dagar semester. Det suger lite att inte kunna göra det, men jag ska inte klaga. I år, förutom när jag når mina delmål är det några resor inplanerat;

1) Semester nu from 28 Januari till 5e Februari
2) I Mars bär det av till Skottland (Långweekend för att träffa en vän som flyttat dit)
3) I slutet av Mars, början av April styr näsan mot Budapest för en 3-dagarsvistels på SPA med en god vän för att ta igen lite förlorad tid.
4) I Maj kommer jag med största sannorlikhet att åka ner och segla i Medelhavet då min far fyller 60. Dom har bokat en segelbåt – hoppas hoppas att jag får ledigt!
5) Juni/Juli – kommer att plocka ut 3-4 veckors semester och då blir det troligtvis att fara också


Segling i Medelhavet i Maj?

Mitt emellan detta kommer jag med största sannorlikhet att resa en del med jobbet också. Brukar vara primärt England och Holland, men kanske även USA om jag har tur. Var dock där med jobbet i September så sannorlikheten är inte så stor att det blir kommande halvåret igen. USA var inget problem då vi var i Texas. Fet mat, mycket kött etc. England däremot – Herrejävlar! Att få bra mat på ett engelskt hotell är ingen barnlek! Troligen blir det att handla på Sainburys och ta med till hotellet…

Hursom. Valet av hotell till den kommande resan var ganska svårt. Jag utgick efter 3 kriterier….

1) MATEN – det MÅSTE finnas buffe där jag själv får välja och detta gäller samtliga måltider!
2) AVSTÅND – Avstånd till stranden, hotellet från flygplatsen etc.
3) VARMT – Jag behöver sol och värme. Har märkt att jag de senaste vintrarna inte gillar mörkret alls. Tidigare älskade jag det.

Det tog flera dagar att hitta land, plats och speciellt hotellet. Fast jag gillar detektivarbete! Skam den som ger sig! Det stod mellan Marocco, Egypten, Gran Canaria eller Jordanien. Alla länder har värme, men Marrocco och Jordanien föll ganska snabbt pga. ”oroligheter” samt hotellen. Kvar stod Egypten och Gran Canaria. Det var en massa laborerande fram och tillbaka och vi gjorde listor med bra och dåligt. Det slutgiltiga valet föll på Egypten då vi hittade ett kanonhotell med tre restauranger på området (varav en var buffé med massa kött och fett) och resten såg OK ut.

Hotellet är iaf 5-stjärnigt, och vi tog semi-inclusive vilket krasst betyder att vi får frukost + middag. Då vi kommer att vara ute i vattnet mest hela dagen är det enklaste att bara beställa in mat till stranden. Vi såg att hotellet har privat strand med ‘butlers’ som beställer från någon av de tre restaurangerna och kommer ut med det – så det blir helt kanon! Vi hade samma när vi var iväg till Afrika i somras och det var kanon! Han som arbetade med solstolar samt hämtade take-away avgudade oss då vi dricksade en honom motsvarande 2-3 dagslöner varje dag 🙂  Visst, vi hade kunant välja ett mindre klassigt hotell, men jag vet av erfarenhet att de generellt sett är mindre flexibla när det kommer till bland annat maten. Jag vill kunna bestämma exakt vad jag äter och när.

Hursom, undertiden jag är borta kommer jag inte att kunna skriva något, men det blir lite resespecial när jag kommer tillbaka 🙂

Vår utsikt varje morgon under en veckas tid…